Wednesday, September 12, 2012

"Macam mana nak download lagu?"

Assalamualaikum.. Hi!

Ya, I know saya dah lama sangat tak update blog with new entry since some of them in my class (lol) tanya "Kau tak update blog ke?" Hahahahaha ye memang kelakar sebenarnya bila org sekeliling yg tanya. Hahahaha k. Rasa pemes jap.

Okay, semua pun dah sedia maklum yang 4shared ni macam slow, kena bayaran, sign in account pe semua and semua pun menyampah. Janganlah anda berdukacita jikalau tiada lagu baru di handphone kerana saya ada caranya! Tapi kalau pakai smartphone tu tak payah guna cara ni sebab korang punya lagi senang nak download -.-
Jadi, tanpa berlengah masa jadi mari kita mulakan seperti apa yang dinyatakan dekat Title tu :)

Firstly, korang pergi dekat YouTube dan pilih lagu apa yang korang nak download. Copy link tu. Ni contoh je.


Secondly, you guys pergi click dekat website ->NI<- tapi jangan tutup lagi youtube tu, bukak tab baru okay. For your info, website tu memang banyak ads so jaga jaga drpd tertekan each one of them bcs tu pun mcm virus :) Korang paste kan code yg korang copy tadi dkt tmpt kosong tu :)


Then, you guys click apa yang tertera dekat gmbr tu and click 'Download'. Beware okay! Banyak ads macam saya cakapkan tadi jadi jangan confuse :) 


Click seperti apa yg tertera dekat gmbr diatas. Lepas awak click gmbr diatas, maka akan terteralah gmbr di bawah ni....


 Lepas tu, awak semua dah boleh buat macam dulu nak save dekat phone terus pun boleh. Memang cara ni melecehkan tapi sekurang kurangnya tak menyakitkan hati kalau download dekat 4shared. Kalau kat 4shared tu, ada lagu yg takde kan? So, macam ni pun okay la jugak :)
Maaf kalau gambar agak kurang jelas, saya pun ada kekurangan saya juge.. Sebelum terlupa, hamba Allah ini lah yang telah mengajar saya sebenarnya. Tapi dia takde blog, jadi biarlah saya yg tolong expose kan okay @nuruliffahnaz  Dan tak lupa juga, ni CUMA boleh download lagu sahaja. Video semua, tak boleh. Harap maklum.

Setakat ini sahaja yg saya mampu bantu, kalau ada soalan, jgn segan silu untuk bertanya dekat Twitter dan Formspring.

Salam Sayang Semua!