Friday, June 28, 2013

Sports Day '13

Assalamualaikum,
Annyeonghasaeyo,
Vanakkam,
Ni hao.

(This entry might consist a lots of pictures, videos, and else so of course it'll be a very long entry. Stay tuned!)  

Last Thursday, 200613 was such a blessing, Alhamdulillah. My school which is SMK Batu 8 have done with our Sports Day '13 successfully without any haze surrounding us (or maybe ada tapi very little hihihi). Tapi bersyukur sangat-sangat because ada sekolah yang belum langsungkan lagi Hari Sukan diorang but, we've done it.
Alright, lets begin!

First of all, semua unit beruniform kasi mereka punya tabik springggg dekat cecikgu dulu. Nampak seragam je kan?




Then, diikuti pula dengan tabik springggg daripada 5 rumah sukan yang mempunyai daya kreativiti yang berbeza! Look at them, Temenggung with Encik Mokhtar's scooter, Hulubalang with their PeterPan and TinkerBell's costume, Laksamana are united as one, Bendahara with their tiger and mine, Syahbandar are so simple with 6 of us wearing traditional costume :)


After all this kawad kaki, ada bacaan doa dan rukun negara dari Muhd. Amirul Fikry yang poyossss dan jet jet encem padahal tak pun bhahahahaha dan Jignesh Gopalan memberi command yang kuat nak mampuih without using microphone! Pehhh suara dia wei gempaks gilas! 


Lepas tu ada pulak Datuk mana tah ni nak bagi speech hehehehe. Tudiaaa, Ustaz Zailani tidak digilai ramai


Setelah selesai ucapan 359 567 rangkap (ok tipu je ahaks!) bermulalah persembahan yang gempaakk daripada Kumpulan Pancaragam sekolah atau lebih dikenali oleh Cikgu Saiful sebagai Pancagaram hahahhaha. 

Sorry for the bad quality but thanks to Chi Shen for this video :)

Maka dengan itu, bermulalah acara lari dari rumah oleh para pelajar yang tidak bertauliah hahahaha. Yes yes yes, I fail in making people laugh. Acara larian ni best because we can give them moral supports in case they're tired ataupun dah lemah semangat. I shouted like there's no tomorrow until I have sore throat the next day hahahaha! But, it was fun :)

run baby run, don't ever look back~~

Suzanne wanted to cut off my lil Charis but too bad she can't hehehe

Alright, enough with this thingy now let's move on to performances.

TEMENGGUNG!

HULUBALANG

LAKSAMANA

BENDAHARA

 Frankly talk, it was my first time participated in something during Sports Day ever and guess what, my team, SYAHBANDAR, won the performance and overall for the very first time!!!! So, we were the first team to show our talents to the audience and juries. 

Full results:
1. SYAHBANDAR
2. TEMENGGUNG
3. LAKSAMANA
4. BENDAHARA
5. HULUBALANG

Alhamdulillah, God bless us on that morning and Syahbandar won almost everything. Eh cop, except for tarik tali because we don't have obese guys sebab semua maintain handsome hahahhahahaa unlike Hulubalang :p And, we don't have Olahragawati and Olahragawan but we made it, Alhamdulillah.. 
 
LOVE YOU ALL!!!!

Monday, February 25, 2013

Sukarelawan

Assalamualaikum 

Untuk pengetahuan korang, saya ni merupakan ahli unit beruniform PBSM which is terlampau ramai ahlinya yang berbangsa cina. Tapi gua tarak hal, pasai pa? Pasal kita ni kan 1Malaysia gitu! Hehehehe.
Cuma ada satu perkara yang memang saya suka kalau masuk PBSM ni, saya suka jadi sukarelawan! Sangat sangat suka.

So, on last Friday, Puan Noriah which is my PBSM teacher called me at bilik guru. But before that, dia ada suruh pelajar bagi a form to me and I was like "whut" because that form lebih kurang macam borang pergi kem yg dimana saya dah settle kan benda tu dah lama. I pun hesitate lah and I pergi cari dia dekat bilik guru.......... jengjengjeng 

"Cikgu apa ni?"
"Kamu free tak Ahad ni"
"Kenapa?"
"Kamu, Shira dan Nisma terpilih untuk jadi sukarelawan Ahad ni dekat sekolah agama An-Najah"
*speechless because I am too happy!!!!*
"yeessss, saya free!!!"

Hahahaha tu merupakan sikit je perbualan yang dapat diringkaskan supaya tak jadi macam storybook. 

Jadi pada hari Ahad tu pun kami bertiga pergilah ke Sekolah Agama An-Najah, Taman Mawar. Urusetia dekat sana pun baik-baik, and they welcomed us sangat-sangat and of course kitorang pun happy!!!


Mula-mula ada aerobik. Makcik yang lead ni vogue habis. Pakcik pakcik pun terlopong je sambil ber-aerobik. Hahahaha. 



Then ada acara sukaneka. Haihhh, rindu masa darjah 3. Naik tingkatan, langsung takde acara mcm ni. Semua pertandingan menyeksakan jiwa raga. Hahaha!

Hehehehe ni adik Shira masuk dalam acara sukaneka. Shasha jadi mak nenek wheelchair, Aina pulak puzzle Bendera Malaysia. 


Taadaaa, first aid kit. Yang sadisnya, cuma ada seorang je yang tercedera. Patutnya jatuh lah ramai ramai baru gempak sikit. Takde lah melanguk je. Bagus kan gua, doakan org sakit? Hahaha!


Dapat sabun sebab diorang perli kitorang ni busuk in a good way and a small towel. Hahahahhaa. Aish, bersyukur k uollss!

Overall, it was a great experience as a volunteer. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. At least, ada jugak memori untuk tahun 2013 dan tahun terakhir sebagai pelajar SMKBL. 

ok bai uollsss

baiiii

Eh jap.


With Nisma. *well me and my face, sigh. 

Credits: Shira & Nisma.