Monday, February 25, 2013

Sukarelawan

Assalamualaikum 

Untuk pengetahuan korang, saya ni merupakan ahli unit beruniform PBSM which is terlampau ramai ahlinya yang berbangsa cina. Tapi gua tarak hal, pasai pa? Pasal kita ni kan 1Malaysia gitu! Hehehehe.
Cuma ada satu perkara yang memang saya suka kalau masuk PBSM ni, saya suka jadi sukarelawan! Sangat sangat suka.

So, on last Friday, Puan Noriah which is my PBSM teacher called me at bilik guru. But before that, dia ada suruh pelajar bagi a form to me and I was like "whut" because that form lebih kurang macam borang pergi kem yg dimana saya dah settle kan benda tu dah lama. I pun hesitate lah and I pergi cari dia dekat bilik guru.......... jengjengjeng 

"Cikgu apa ni?"
"Kamu free tak Ahad ni"
"Kenapa?"
"Kamu, Shira dan Nisma terpilih untuk jadi sukarelawan Ahad ni dekat sekolah agama An-Najah"
*speechless because I am too happy!!!!*
"yeessss, saya free!!!"

Hahahaha tu merupakan sikit je perbualan yang dapat diringkaskan supaya tak jadi macam storybook. 

Jadi pada hari Ahad tu pun kami bertiga pergilah ke Sekolah Agama An-Najah, Taman Mawar. Urusetia dekat sana pun baik-baik, and they welcomed us sangat-sangat and of course kitorang pun happy!!!


Mula-mula ada aerobik. Makcik yang lead ni vogue habis. Pakcik pakcik pun terlopong je sambil ber-aerobik. Hahahaha. 



Then ada acara sukaneka. Haihhh, rindu masa darjah 3. Naik tingkatan, langsung takde acara mcm ni. Semua pertandingan menyeksakan jiwa raga. Hahaha!

Hehehehe ni adik Shira masuk dalam acara sukaneka. Shasha jadi mak nenek wheelchair, Aina pulak puzzle Bendera Malaysia. 


Taadaaa, first aid kit. Yang sadisnya, cuma ada seorang je yang tercedera. Patutnya jatuh lah ramai ramai baru gempak sikit. Takde lah melanguk je. Bagus kan gua, doakan org sakit? Hahaha!


Dapat sabun sebab diorang perli kitorang ni busuk in a good way and a small towel. Hahahahhaa. Aish, bersyukur k uollss!

Overall, it was a great experience as a volunteer. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. At least, ada jugak memori untuk tahun 2013 dan tahun terakhir sebagai pelajar SMKBL. 

ok bai uollsss

baiiii

Eh jap.


With Nisma. *well me and my face, sigh. 

Credits: Shira & Nisma.